TIPS VOOR HET ZONNEN

HomeTips voor het zonnen Het is niet genoeg als u gewoon op de eerste de beste zonnebank gaat liggen. Er zijn een paar dingen waarop u moet letten als u echt van het bezoek aan de zonnestudio wilt kunnen genieten. Hieronder volgen een paar antwoorden op veelgestelde vragen.

Heeft het zin voor te bruinen vóór ik op vakantie ga?

Voorbruinen is wel degelijk zinnig. We moeten de huid voorbereiden op de krachtigere zon op uw vakantiebestemming en hem de tijd geven de bescherming op te bouwen die u op vakantie nodig hebt. Dat werkt het best op een moderne zonnebank, met straling die op natuurlijk zonlicht lijkt.

Kan ik met make-up op onder de zonnebank?

Liever niet. Als u make-up gebruikt, zijn hierdoor de poriën in uw gezicht gesloten. Het UV-licht van een zonnebank opent deze gesloten poriën weer, waardoor de huid niet alleen het licht zelf opneemt, maar ook allergie veroorzakende bestanddelen van de make-up.

Een douche nemen na de zonnebank?

Het gerucht dat een verfrissende douche na de zonnebank ervoor zorgt dat het bruin weer wordt weggewassen en -geschrobd, klopt absoluut niet. De bruine tint ontstaat in de huid, niet op de huid. Verzorg uw huid met een douche en een vochtinbrengende crème, dan komt het bruin beter tot zijn recht. Het is van een paar medicijnen bekend dat deze de gevoeligheid van de huid verhogen. Dit is vooral vaak het geval bij antibiotica, sulfonamiden, psychofarmaca, kalmerende middelen en diuretica. Ook bruiningsmiddelen die psorale of cumarine bevatten zorgen ervoor dat de huid gevoeliger wordt. In twijfelgevallen moet u dit eerst aan de arts vragen, zodat u zonder risico van uw zonnebad kunt genieten.

Waarom Attantion

Professionele zonnebanken
Deskundige medewerkers
Gunstige tarieven
Klantenkaart
Ruime openingstijden
Uitgebreid assortiment zonnecosmetica

Zonnestudio Attantion

Watergooweg 59AQ
3861 MA Nijkerk
033 – 752 0107
info@attantion.nl

Openingstijden

Ma 09.00 tot 21.00
Di 09.00 tot 21.00
Wo 09.00 tot 21.00
Do 09.00 tot 21.00
Vr 09.00 tot 21.00
Za 10.00 tot 20.00
Zo 13.00 tot 17.00